Popular Posts

Thursday, September 29, 2016

Kes Kecurian di Kelong Batu Undan( Part II) 29 September 2016

Ini merupakan bahagian teduhan yang turut menjadi mangsa kes umpil papan lantai baru-baru ni. Setelah selesai melantai semula pelantar belakang semalam, hari ini kami berjaya melantai semula bahagian teduhan dan pelantar hadapan.Kerja-kerja baikpulih dilakukan sekitar jam 2.00pm sehingga jam 7.00pm.
Beginilah seriusnya kecurian yang berlaku di Kelong 2

Habis lantai pelantar hadapan turut menjadi mangsa

Ini keadaan lantai setelah dibuat semula.
Hari ini kami berharap dapat menyiapkan kemasan lantai serta reeling untuk pemancing meletak rod. 


Wednesday, September 28, 2016

Kes Kecurian Di Kelong Batu Undan 23 September 2016

Pada 23 September lalu, tekong (OKU) kami balik ke pengkalan dan mengadu dalam bahasa isyarat dengan nada yang amat marah. Dari isyarat tangan dan memek muka mengambarkan musibah yang berlaku pada kelong kami di Batu Undan. Katanya papan lantai rumah dan lantai pelantar diumpil dan dicuri orang. Subhanallah. Tapi berita ini kami terima dengan REDHA.

Hujung minggu itu kami hanya mampu beroperasi dengan 2 unit kelong sahaja. Mujur kami belum mengambil sebarang tempahan untuk kelong yang terbabit. Selepas "architect cum engineer cum hubby" membuat tinjauan kelong inilah hasil lakaran yang hanya saya seorang je faham betapa seriusnya masalah yang dialami.
Lakaran arkitek tak bertauliah



Saya terus membuat kiraan bahan gantian yang diperlukan serta kos yang terlibat. Tanpa berlengah, terus mengorder barang yang diperlukan.

28 September, saya turut serta untuk membantu dan melihat sendiri keadaan di kelong. Ini hanya sebahagian kehilangan yang saya dapat tunjukkan. Hampir 40% dari keseluruhan lantai telah diumpil. Kerugiaan saya Allahuakbar dengan harga papan sekarang.
Lantai bawah teduhan berlubang sana sini

Pelantar belakang K2 langsai papan dikerjakan pencuri

Tanpa berlengah lagi, kerja-kerja baikpulih dan gantian lantai dilakukan. Semasa membantu encik suami menyiapkan bahagian pelantar belakang, saya terfikir berapa RM lah yang pencuri tu dapat kalau jual semua kayu-kayu saya ke kedai kitar semula. Paling tidak pun RM50- RM100..alahaiiii..sedangkan saya dan suami terpaksa keluarkan lebih dari RM1000 untuk gantiannya. Apapun saya doakan pencuri tu mendapat hidayah Allah. Hanya Allah sajalah sebaik-baik pemberi hukuman kepada mereka yang bersalah.
Bukan mudah mengangkut barang ke laut

Di tambah dengan Assistant yang setia

paku size 4" kali ni..hah bukan kata pencuri jer berpeluh nak umpil dengan tuan kelong pun x leh nak umpil dah.

Pelantar belakang siap sepenuhnya, ada kelapangan akan dinaikkan reeling belakang


Sehingga semalam, pelantar belakang baru selesai dipasang lantai. Hari ni in shaa allah akan disiapkan lantai teduhan dan pelantar hadapan pula. Kepada yang terus menyokong kami, terima kasih kami ucapkan. Kami akan cuba sebaiknya memastikan keselesaan anda semampu kami.


Saturday, September 10, 2016

Trip Kelong Batu Undan 27 Ogos 2016

Terbaik dari geng En Wan




hasil terbaik Jenahak seberat 3KG. Maaf tuan, lambat update post. Apapun harap geng tuan berpuas hati.

Wednesday, August 3, 2016

Rekod Terbaru Kelong Batu Undan Ogos 2, 2016

Rekod terbaru di kelong batu undan milik CRAZY FISHING group. Team ini berjaya menaikkan kerapu hybrid seberat 15kg. Walaupun banyak ikan-ikan lain yang turut berjaya dinaikkan, tapi gambar yang satu nilah yang main highlight dari mereka. Tahniah dari kami. Nampaknya beberapa persoalan sudah hampir terjawab apabila ada yang patah rod dan sebagainya sebelum ni.Mungkin masih ada yang bersaiz mega di sini. Apapun Tahniah Team CRAZY FISHING. Harap team anda success selalu.








Wednesday, July 20, 2016

Trip Kelong 19 Julai 2016

Terima kasih buat kiriman Geng En Nizam dari Chemor yang telah menggunakan perkhidmatan kelong kami pada tarikh yang disebut.








Halwa mata. Kasi Panasss...

Wednesday, July 13, 2016

Trip Geng ILSM Dari Sungkai keKelong Batu Undan

Trip Geng En Paan @ Geng ILSM Sungkai dilakukan pada 21 Mei 2016. Ini merupakan trip-trip akhir sebelum kami menutup tirai bagi memberi laluan untuk Ramadhan al Karim. Memang telah menjadi tuntutan, Ramadhan hanya kami peruntukkan untuk mengejar Saham Akhirat pula. Jadi saya di pihak Batu Undan Recreation N Services memohon maaf kepada kaki2 pancing yang bertanyakan tarikh sepanjang bulan Ramadhan.











Salam Lebaran 2016

Salam Lebaran untuk semua kaki2 pancing dari kami di Batu Undan Recreation N Services.
Maaf, lama betul tak update blog ni. Bukannya kerana pemancing tak whatsapp gambar hasil tangkapan untuk tontonan umum, cuma saya yang tidak berkesempatan langsung untuk menghadap laptop ni memandangkan tahun ni anak-anak nak ambik exam UPSR dan PT3. Di tambah pula dengan jawatan yang baru disandang suami, menyebabkan semua urusan di rumah di pikul oleh MEM Besar seorang diri. Apapun alhamdulillah, rezeki dan dunia pemancing berterusan dari Allah.
Saya akan sebaik mungkin upload gambar gambar di sini, cuma sekarang agak keliru group dan tarikh pemancing yang datang memandangkan dari bulan Januari gambar tersimpan dalam data

Rasanya ini hasil geng en Nujmudin pada 20 Mac 2016. Yang besar katanya dah masuk kuali.
Yang Ini hasil tangkapan geng En Aziz Mat pada 27 Mac 2016



 Ini Pulak Geng En Abd Rahman dalam bulan Mei..rasanya 1 Mei 2016. First timer group ni, apapun hasil mereka boleh tahan jugak dan mereka berpuas hati.


Begitulah lebih kurang rangkuman dari gambar-gambar yang dihantar. Saya minta maaf sekiranya ada yang tercicir ataau info melibatkan nama atau tarikh yang agak kurang tepat. Apapun terima kasih di atas kunjungan anda semua. Buat semua kaki pancing Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dari kami di sini. Trip penutup tirai geng Paan akan saya masukkan di page yang lain sebaab group ni baru je whatsapp hasil tangkapan mereka pada saya hari ni.